Konkurs för Köttcentralen
Köttcentralen i Helsingborg har begärt sig själva i konkurs.
– Omsättningen har minskat kraftigt under året och det gjorde till slut att det saknades kapital. Det har varit svackor tidigare också, men inte så lång som den här gången, säger konkursförvaltaren, advokat Ingmar Grönvall till Helsingborgs Dagblad.
Färre köper danskt kött
Anledningen bakom den minskade omsättningen är att marknaden har förändrats det senaste året och färre konsumenter handlar danskt kött. Köttcentralen har nämligen köpt kött från slakterier i Danmark, Tyskland och Sverige.
– I den här verksamheten har man inte haft några långsiktiga avtal, utan leveranserna sker efter order från kunderna. Det kan vara så att en beställare avvaktar i några veckor och sedan lägger en order på 50 ton kassler som ska ut till butikerna veckan därpå, kommenterar Ingmar Grönvall.
Företaget är fortfarande i gott skick och konkursförvaltaren hoppas på att hitta någon som vill ta över verksamheten.