23948sdkhjf

Ekoboom i Helsingborg

En tredjedel av alla livsmedel som köptes in till Helsingborgs stad under 2014 var ekologiska.
Under 2014 var 33 procent av maten ekologisk som Helsingborgs stad köpte in. Motsvarande siffra för 2013 var 18 procent. Anledningen till att resultatet skjutit i höjden beror bland annat på att staden har nya livsmedelsavtal med bättre priser på ekologiska livsmedel.

Inför 2014 hade Helsingborg satt upp ett mål på 25 procent ekologiskt.

– Jag blir så glad för att så många är positiva till att vilja nå det uppsatta målet. Men det är också viktigt att vi inte slår oss till ro utan fortsätter det goda arbetet de kommande åren, säger Connie Jönsson, livsmedelscontroller på Helsingborgs stad i ett pressmeddelande.

Under 2015 tror Connie Jönsson att staden kan komma upp till nästan 50 procent ekologisk mat.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068