23948sdkhjf

Fortsatt kräftgång för Candyking

Coop-förlusten fortsätter att spöka för Candyking, som nu sätter förhoppningarna till Ica.
Candyking, som står bakom lösgodisvarumärket Karamellkungen, minskade sin försäljningsvolym med 15,5 procent i det tredje kvartalet. Enligt bolaget är den förlorade affären med Coop på den svenska marknaden huvudförklaringen till nedgången.

Läs också: Candyking backar efter Coop-förlust

Nettoomsättningen uppgick till 370,2 miljoner kronor, en minskning med 11 procent jämfört med motsvarande period 2014.

Rörelseresultatet stannade på 12,5 miljoner kronor, mot 17,6 miljoner kronor för juli-september 2014.

Det innebär en viss återhämtning från det andra kvartalet 2015 då Candyking redovisade ett volymtapp på 34,2 procent. Här är sannolikt en ökad försäljning inför Halloween en av faktorerna.

I början av november stod det också klart att Bergendahls Food, med livsmedelskedjorna City Gross och Eko, väljer Cloetta framför Candyking, något som kommer att märkas i räkenskaperna för nästa år.

Läs också: Nytt bakslag för Candyking

— Konkurrensen på den nordiska marknaden har hårdnat framförallt med producenters intåg på marknaden. Vårt fokus ligger på att differentiera vårt koncept och fortsätta utveckla lösviktskategorin, samtidigt som vi strävar efter att bredda vårt erbjudande och nå nya försäljningskanaler. Ytterligare kostnadsbesparingar kommer att genomföras för att begränsa effekten av tappade kundkontrakt. Vi ser positivt på vårt nya strategiska avtal med Ica som en plattform för att vinna marknadsandelar, säger Fredrik von Oelreich, vd och koncernchef på Candyking, i en rapportkommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078