23948sdkhjf

KFC slog försäljningsrekord på premiären

20 000 gäster spenderade 1,3 miljoner under premiärhelgen i skånska Lockarp, vilket är europeiskt rekord. Klassisk rätt sålde slut.
Som Food Supply tidigare skrivit om öppnade den första svenska KFC-restaurangen i fredags, i Lockarp utanför Malmö.

Läs också: Fullt ös när KFC gjorde Sverigepremiär

Drygt 200 personer köade innan dörrarna slogs upp till kycklingrestaurangen. De åtföljdes av runt 20 000 ytterligare kunder under helgen, vilket var mer än vad Nordic Service Partners, NSP, som äger rättigheterna till Kentucky Fried Chicken i Sverige och sköter etableringen räknade med. Den för KFC ikoniska rätten Original Recipe sålde till och med slut.

Helgförsäljningen landade på 1,3 miljoner kronor, vilket inte bara är företagsbästa för NSP, som öppnat otaliga Burger King-restauranger, utan även rekord för KFC i Europa.

— Jag är väldigt imponerad över det arbete som gjorts. Alla tidigare rekord från KFC-öppningar runt om i Europa slogs av NSP:s första KFC-restaurang. Den energi och kundservice som personalen visade är bland det bästa jag sett, säger Mark van’t Loo, VD för KFC Holland.

I vår kommer nästa KFC öppna, denna gång på Stortorget i Malmö. Men enligt Martin Jallinder, som är affärsutvecklingsansvarig på NSP kommer det koncept som gällde under premiären, där de första 200 gästerna nu får äta gratis en gång i veckan under hela 2016, inte att upprepas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062