23948sdkhjf

Stort slakteri kräver ersättning från Livsmedelsverket

Produktionen stoppades efter anklagelser om hot mot livsmedelsinspektörer. Nu kräver Skövde slakteri nästan 770 000 kronor i ersättning.
Det var den 11 november som Livsmedelsverkets skyddsombud på slakteriet stoppade produktionen i slakthallen för storboskap.

Orsaken uppgavs vara att det förekommit hot mot myndighetens personal och att det skett "otillåten påverkan mot myndighetsperson och dess utövning", samt att slakteriet inte gjort tillräckligt för att förhindra detta.

Detta är en beskrivning som ledningen på Skövde slakteri bestämt tillbakavisar och nu kräver företaget ersättning för produktionsstoppet, som de menar saknar laglig grund. Skövde slakteri begär 766 975 i skadestånd, varav 250 000 kronor ska kompensera för publicitetsskada i medier, då fallet blev omskrivet.

Ove Konradsson, vd på Skövde slakteri, bekräftar att en faktura på det beloppet har skickats till Livsmedelsverket på grund av att myndigheten stängt ned verksamheten "på olaglig grund". I övrigt vill han inte kommentera ärendet.

— Vi kommenterar inte det ytterligare, utan den diskussionen för vi direkt med Livsmedelsverket, säger han till Food Supply.

Skövde slakteri omsatte drygt 1,2 miljarder kronor 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078