23948sdkhjf

Personalen köper upp charkföretag

Efter konkursen återupplivas Trångsviken chark.
Norrländska Trångsviken chark etablerades redan 1932. 2010 köptes korv- och charktillverkaren upp av Ramsele chark, men efter stora ekonomiska problem, vilket inkluderar inställda betalningar och en rekonstruktion, försattes Ramsele-Trångsviken chark i konkurs i april 2015.

Läs också: Norrländskt köttföretag i konkurs

Nu har verksamheten dragit igång igen. Och det är tidigare Trångsviken-anställda som köper konkursboet från Ramsele-Trångsviken. Det är Marcus Färnström, vd för företaget innan försäljningen till Ramsele chark, som tillsammans med kompanjonerna Lars PE Persson och Hans Åsling, som ska driva traditionen vidare.

— Det var mycket att fundera på innan vi köpte konkursboet. Jag har jobbat här sedan jag var 15 år. Men man kan säga att vi fick det för ett bra pris och sen så får vi ju jobb själva också, säger Marcus Färnström, till Länstidningen.

Målsättningarna är till en början försiktiga. Till Länstidningen säger Marcus Färnström att det inte handlar om att "sikta mot stjärnorna utan att köra på rakt fram".

Och responsen från potentiella kunder har varit positiv.

— Det har varit hur bra som helst! Det har inte varit några tveksamma, vissa har i stället sagt "välkomna tillbaka", säger han till tidningen.

Gänget bakom det nya Trångsviken räknar med att produktionen ska vara igång den 15 februari.

Läs också: Ljus framtid för konkursdrabbat charkbolag
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063