23948sdkhjf

Preem lanserar "klimatsmart korv"

Hakar på trenden med korv med sänkt kötthalt från Lindvalls Chark.
Länge gick trenden ut på att öka kötthalten i produkter som korv. Nu verkar delar av livsmedelsbranschen göra en helomvändning och i stället dra ner på andelen kött.

Förra veckan lanserade Scan korv med lägre kötthalt.

Läs också: Scan halverar kötthalten

Nu gör drivmedelskedjan Preem likadant. Korven, en kabanoss, har utvecklats tillsammans med Lindvalls Chark och tillverkas i småländska Strömsnäsbruk. Köttet, som minskats till 50 procent, har delvis ersatts med chiafrön och morötter.

Enligt en beräkning från SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut har korven därmed en hälften så stor negativ klimatpåverkan än Preems vanliga varmkorv.

— Det har varit ett stimulerande samarbete med framtagningen av den nya kabanossen, som är en framtidsprodukt och som passar bra in i Preems hållbarhets- och miljöarbete, säger Lars Andersson, vd för Lindvalls Chark, i ett pressmeddelande.

Korven kommer endast att säljas på Preems servicebutiker.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062