23948sdkhjf

Så försökte branschen lura dig

Flingor av granspån, öl på brustablett och sprit på Ikea. Idag haglade första april-skämten.
Den 1 april är svenska medier fulla av osanna nyheter och den svenska livsmedelsbranschen vill inte vara sämre. Här är ett axplock som nått redaktionen på Food Supply.

Spån blir flingor

I Värmlands Folkblad påstår Ica-butiken Toria i Torsby att ett samarbetsprojekt tillsammans med ett lokalt sågverk och kemiforskare på Karlstads universitet kan leda till ett slut på världssvälten.

Enligt första april-konspiratörerna handlar det om Extreme Fiber Flakes, flingor av gran- och tallflis som gör människor kan få i sig hela dagsbehovet av vitamin B, C och E från bara 100 gram.

Produkten påstås ha vunnit godkännande från Livsmedelsverket och ska börja säljas på Ica Toria i Torsby under fredagen.

— Jag blev frälst direkt jag hörde om det här. Tanken är att vi ska ta fram förpackningar och ordna med distribution till Ica på riksplanet redan till sommaren. Det kan bli hur stort som helst, säger Icahandlaren Jakob Walfridson till Värmlands Folkblad.

Snaps på Ikea

Även Ikea väljer den första april som lanseringsdatum för en ny produkt på den svenska marknaden: snaps. Fram till midsommar får möbeljätten sälja snaps på samtliga varuhus runt om i landet, uppger sajten Affärsliv24.

— Det var inte helt lätt att få dispens från Socialstyrelsen, men till slut gick ärendet igenom, säger Fredde Lingvin, mat- och dryckesansvarig på Ikea, till sajten.

— Ikea har ändå en särställning i Sverige och för dem har vi valt att göra ett undantag, säger Iso Olut på Socialstyrelsen.

Öl på brustablett

Mest genomslag fick möjligen Carlsberg, vars nyhet "Ölbrus" spreds i många medier.

Bryggeriet påstår att en ölbrustablett nu kommer ut på marknaden. På bara 90 sekunder förvandlas ett helt vanligt glas vatten till gott skummande öl, påstår Carlsberg.

— Det har varit en lång process och vi har flera gånger varit nära att ge upp. Men efter många sena kvällar i labbet har vår dröm äntligen gått i uppfyllelse, säger dr Love Lager, laboratoriechef på Carlsberg, i ett pressmeddelande.

Alkoholstyrkan kan aldrig överstiga 3,5 procent.

— Vi ser stor potential för ölbrustabletten. Detta är en helt unik produkt som dessutom är ekologisk. Vi kommer även att utveckla sortimentet och framåt jul hoppas vi kunna lansera en lite mörkare variant som kommer passa perfekt till sillen och skinkan, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079