23948sdkhjf

Ledningen lämnar NSP

Såväl vd som styrelseordförande avgår från företaget bakom Burger King i Sverige. Det efter att bolaget sålts till ett riskkapitalbolag.
Nordic Service Partners, NSP, driver ett 60-tal Burger King-restauranger i Sverige och Danmark. 2014 inleddes franchisesamarbeten med restaurangkedjorna Kentucky Fried Chicken, KCF, och TGI Friday's.

I slutet av februari lade riskkapitalbolaget Etib Holding II AB ett bud på cirka 263,4 miljoner kronor för NSP, ett köp som nu har fullföljts. Både vd Morgan Jallinder och styrelseordförande Jaan Kaber, som tillsammans innehar drygt 16 procent av aktierna i NSP, har uttryckt sitt stöd för erbjudandet från Etib, vars delägare Jesper Droob även är storägare i NSP.

För Morgan Jallinder innebär det att han lämnar som vd för NSP efter sju år på posten. Det ska ske "senare i år" och han kommer att sitta kvar som vd till en efterträdare anställts.

— Efter sju händelserika år som vd på NSP känner jag att det blivit dags att lämna över stafettpinnen, och timingen blir utmärkt när Etib nu kommer in som ny ägare. Jag kommer bistå i rekryteringen av min efterträdare och kvarstå i bolaget under en tid efter att den nya vd:n börjat för att säkerställa en god överlämning, säger Morgan Jallinder, i ett pressmeddelande.

Inte heller Jaan Kaber kommer att finnas kvar i bolaget, då han inte ställer upp för omval vid stämman 10 maj.

— Morgan har med sitt engagemang och kunnande under sina år som vd starkt bidragit till NSP:s unika marknadsposition och lönsamma tillväxt. Vi i styrelsen är tacksamma för hans insatser, och även att han stannar under en övergångsperiod för en så bra överlämning till ny vd som möjligt. Vi kommer omedelbart påbörja rekryteringsprocessen att hitta hans efterträdare. Att jag själv väljer att inte ställa upp för omval som styrelseordförande känns samtidigt naturligt för att ge NSP en nystart i privat miljö med Etib som ägare, säger Jaan Kaber.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062