23948sdkhjf

Fiskföretag får ny vd

Efter nära 30 år lämnar grundaren över Lyckselebaserade Umlax till marknadschefen.
— Umlax AB har gjort en fantastisk resa och vuxit snabbt sedan starten 1987. Vi har även stora ambitioner framåt. Jag vill att vi ska nå ännu längre och utveckla produkter och verksamheter i denna region, vilket kräver mer specialisering. Då Umlax nu har en lösning som jag är komfortabel med, kliver jag av som vd och får som produktionschef sätta fullt fokus på att utveckla och stärka produktionen -något jag brinner för. Vi har även stärkt vår kompetens och den lokala förankringen i styrelsen, då Nils-Gunnar Bergström, Lycksele, går in som ordförande, säger Josef Nygren, i ett pressmeddelande.

Umlax, som odlar fjällrödig, regnbåge och öring, förädlar och säljer fisk både till Sverige och på export. 2015 var omsättningen 89 miljoner kronor och bolaget har omkring 40 anställda på fyra orter i norra Sverige.

Läs också: Umlax blir återigen helsvenskt

Fiskföretaget, som sedan hösten 2014 återigen är helsvenskt, har i stället utsett Anna-Carin Jonsson till vd. Han har funnits med i bolagsledningen sedan 2010 haft rollen som marknadschef.

— Det ska bli fantastiskt roligt och det är ett stort förtroende jag fått av Josef och styrelsen, att tillsammans med den engagerade personalen leda företaget framåt, säger Anna-Carin Jonsson, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063