Genombrottsbeställning för pizzaföretag
Nyköpingsföretaget räknar med att göra upp till en miljon EMV-pizzor under 2017.
Läs också: Ekopizza lyfter Foodster
Den stora målsättningen för 2016, att lansera produkter för foodservice och utveckla nya pizzainnovationer till dagligvaruhandeln, ser nu ut att ha infriats. Två nya samarbetsavtal gör att Foodster nu räknar med att kunna leverera mellan 500 000 och en miljon pizzor inom EMV-segmentet (egna märkesvaror) under 2017.
— Vi kommer att jobba med ICA och Menigo kring detta, säger grundaren Tony Gerasovski, till Food Supply.
Enligt honom kommer pizzorna till största delen tillverkas av ekologiska råvaror från svenska leverantörer.
—-Vi känner oss väldigt stolta att Sveriges största aktörer har valt att arbeta med oss och våra produkter och har nu vågat ta steget att investera ytterligare i våran produktion.
— Som en pizzaproducent känner vi att flexibilitet och våran småskalighet passar kunderna bra där vi kan utveckla och bygga ett bra koncept för alla olika önskemål. Tillverkningen kan ske i form av bara degämnen till fullt monterade pizzor med samtlig topping på för att endast lägga in i ugnen, säger Tony Gerasovski.