Picadeli öppnar restaurang
Salladsföretaget storsatsar med konceptrestaurang i Göteborg.
Enligt Picadeli blir satsningen vad man kallar en "flagship store" – inriktningen är grön, det ska gå snabbt och man ska vara tillgängliga. Precis som bland salladsdiskarna i livsmedelsbutikerna är det självplock som gäller. Eftersom butiken ligger i Sveriges mest välbesökta köpcentrum, med närhet till Centralstationen, satsar man även på långa öppettider.
– Vi vet hur människor lever idag och vill vara tillgängliga för dem. Till exempel har vi valt att öppna klockan 8 på vardagar så att kunderna kan komma förbi oss på väg till jobbet, säger Rikard Attling, restaurangutvecklare på Picadeli.
Klimattänket präglar både utbud och utrustning – förutom att skålar och muggar är återvinningsbara har man även valt att inte servera gris- och nötkött.
– Vi väljer att testa det på just den här restaurangen då vi tror att varje litet steg som kan påverka klimatförändringen positivt är värt att ta, säger Rikard Attling.