Eurofins utökar sitt analysutbud på allergena protein i Lidköping
För att möta våra kunders behov och önskemål samt för att kunna erbjuda dem en bättre och snabbare service utökar vi kontinuerligt vårt analysutbud av allergena födoämnen på vårt laboratorium i Lidköping.
Den senaste analysen som vi nu kan erbjuda är av ärta. Sedan tidigare utför vi också analys av gluten, kasein, soja, ägg och betalaktoglobulin. Till årsskiftet är målet att även erbjuda analys av sesam och hasselnöt.
Vi använder oss av ackrediterade Elisa och PCR metoder. De analyser vi inte utför i Lidköping skickar vi till Eurofins i Hamburg och tillsammans erbjuder vi ett komplett utbud av allergenanalyser.
Livsmedel som innehåller allergena födoämnen måste märkas enligt LIVFS 2004:27 och EUs förordning nr 1169/2011. Sedan 2012 måste även vin som innehåller allergener märkas enligt EUs förordning 579/2012.
Utöver analys av allergena proteiner erbjuder vi även analys av låglaktos (<0,04 g/100g) och laktosfritt (<0,01 g/100g) med hjälp av HPLC metodik.
Kontakta gärna oss så berättar vi mer!
Eurofins säljorganisation, livsmedel
salj.livsmedel@eurofins.se