Fyra skäl att utveckla ett nytt recept
Läs hur Procudan hjälper sina kunder med att optimera recept
På Procudan har vi många års erfarenhet med att hjälpa våra kunder att optimera recept.
Den kunskap vi har byggt upp genom åren har vi samlat i ett tekniskt dokument.
Dokumentet kan användas av andra, som själva står inför uppgiften att receptoptimera, eller som vill ha inspiration för att se vilka möjligheter det kan finnas i att utveckla ett nytt recept.
Produktchef Svend A. Nielsen har hjälpt många kunder i samband med receptoptimeringar. Han berättar att ärendena vanligen hamnar i en av fyra kategorier, som kan bero på olika orsaker.
Men oavsett vad som leder till ett önskemål om att förnya ett recept så är metoden ofta den samma.
- Det kan finnas många olika skäl till att en kund väljer att börja med en receptoptimering. Men oavsett om det sker som en följd av minskad försäljning eller en ny lagstiftning så är det många steg i processen som är desamma, förklarar han.
Nya recept av fyra olika anledningar
Alla projekt är olika, men när Svend A. Nielsen ser på de olika uppgifter som Procudan har hjälpt till med, så faller receptoptimeringar vanligen in i en av fyra kategorier.
1 Praktiska optimeringar: För att lösa utmaningar inom försörjning, i produktionen eller i hanteringen av den färdiga produkten.
2 Optimering i förhållande till marknaden: För att förändra produktens känsla eller innehåll för att rätta sig efter önskemål från konsumenterna.
3 Optimering i förhållande till pris: När ett nytt recept ska ge besparingar vid inköp, produktion eller logistik.
4 Ny lagstiftning: En ingrediens, en tillverkningsprocess eller arbetsförhållanden behöver ändras till följd av ny lagstiftning.
Dokumentet går igenom alla fyra kategorier och presenterar fall där kunden har gått igenom liknande processer.
Dokumentet kan laddas ner gratis här: