Så förvandlades ostvax till en vetenskap
Starka samarbetspartner bidrog till utvecklingen av Procudans nya revolutionerande ostvax ProCera® Natural. En av dem var Teknologisk Institut.
Ostvax är en vetenskap. Mognadsprocesser kan mätas och definieras baserat på några mycket exakta standarder.
Det kan de åtminstone nu, när världens första helt naturliga ostvax, ProCera® Natural, har kommit ut på marknaden.
I samband med att tusentals prototyper för det nya vaxet testades utvecklades även nya metoder, som kan användas för att fastställa exakt vad som sker inuti en ost under mognadsprocessen.
Det är resultatet av ett gott samarbete under produktutvecklingen mellan Procudan och kunskapspartnern, Teknologisk Institut.
Nya testmetoder och data
De kompetenta medarbetarna hjälpte oss bland annat med att fastställa hur vaxet påverkar den process som sker inuti osten under mognad.
Det innebar att vi utvecklade flera olika nya testmetoder, så att vi och våra kunder framöver kan fastställa exakt hur mycket till exempel vatten och syre som kan passera genom ett ostvax.
Teknologisk Institut har skrivit en artikel (på danska) om processen. Den kan du läsa här: