Sponsrat innehåll
Varför köper man svenskt kött?
När vi frågade konsumenter om vilket ursprungsland köper du oftast kött från? Då svarade 87% att de oftast köper kött från Sverige. Varför vill så många köpa svenskt?
Varför vill så många köpa svenskt?
Här är några anledningar.
- Mer resurssmart. Djuren kan äta det vi själva inte kan eller vill äta, som exempelvis gräs, restprodukter från livsmedelstillverkningen och spannmål av foderkvalité.
- Mer näringssmart. Svenskt kött är tryggt och säkert och ett av de mest näringstäta livsmedel som finns!
- Fler naturvårdare. Svenska betande djur bidrar till ökad biologisk mångfald och öppna landskap.
- Ökad trygghet. För att vi ska ha tillgång till mat i kristider behöver vi se till att vi har aktiva lantbruk och aktiva livsmedelsföretag i säkra tider – vi måste säkra maten!
- En god djuromsorg där den svenska djurskyddslagen utgår ifrån att djuren ska ha möjlighet att bete sig så naturligt som möjligt.
- Lägst antibiotikaanvändning i EU. Ett ambitiöst djurskydd gör att djuren är friska. Att vi har friska djur gör att vi har lägst användning av antibiotika i EU.
Svenska livsmedelsproducenter och livsmedelsföretag bidrar också till arbetstillfällen, skatteintäkter, levande landsbygd och ett levande näringsliv.
Här kan du läsa mer om 6 anledningar att välja svenskt kött.