Trendigt och resurssmart med nose to tail
Att välja lite mer udda och mindre ädla styckdetaljer är både trendigt och ofta väldigt prisvärt. Det skapar en spännande meny och inte minst så är de ofta mycket smakrika!
Grisbog kan bli en smakrik pulled pork och pluma av gris är magiskt god att grilla. Griskind kan konfiteras för att bli väldigt mör och saftig. Oxsvans i en ragu eller grillad lever kan skapa en intressant meny. Att använda lite udda detaljer ger en smakupplevelse samtidigt som det bidrar till användning av hela djuret, från nose to tail, eller nos till svans som vi säger på svenska.
Att välja de mindre vanliga detaljerna är resursklokt och ett bra alternativ när man vill laga något med svenskt kött.
Är det viktigt att köttet är svenskt? Nästan alla äter kött och 8 av 10 vill veta var köttet kommer från. 3 av 4 kan också tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. Du kan alltså locka fler gäster med svenskt kött på menyn!
Läs mer om olika styckningsdetaljer på gris, nöt och lamm här.