23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Köttets ursprung i menyn kan bli obligatoriskt

Regeringen gav i april 2024 Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram föreskrifter för ursprungsmärkning av kött på restaurang. Det betyder att det snart kan vara obligatoriskt att informera om var köttet kommer från även på restaurang.

9 av 10 äter kött och 3 av 4 kan tänka sig att betala mer för svenskt kött. Men utan märkning är det ofta svårt för gästen att veta var maten kommer från.

Vid inköp till restaurangen ska det finnas märkning om var köttet kommer från, men på restaurangen finns inte samma krav. Detta trots att 8 av 10 svenskar vill se ursprungsmärkning av kött även på restaurang.

Nu är en ändring på gång. Regeringen har i april 2024 gett Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram föreskrifter för ursprungsmärkning av kött på restaurang. Snart kan det alltså vara obligatoriskt att informera om var köttet kommer från även på restaurang. Många restauranger är i framkant och informerar redan idag om köttets ursprung, i menyn eller muntligt. 

Läs mer om svenskt kött på restaurang här. 

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se

Sänd till en kollega

0.031