23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Smart och prisvärd AMR för trånga utrymmen

KUKA har precis släppt sin nya version av den självkörande roboten KMP 600P, en prisvärd AMR (Autonom mobil robot) som ger ny konkurrenskraft åt slutanvändaren. – Den laddas induktivt medan den arbetar, vilket innebär att den kan jobba mer eller mindre jämt, säger Micael Amandusson, channel manager på KUKA Nordic.

Trots sin relativt höga bärkraft – 600 kilo – är KMP 600P en smidig och kompakt robot. Det gör den särskilt attraktiv för slutanvändare som behöver ha en AMR som kan ta sig fram även där det är dåligt med utrymme. 

För trångt och bökigt är ingen större match för KMP 600P. Med 3D-kameror identifierar den hinder som kommer i vägen, och kan lätt svänga runt dem (obstacle avoidance). Roboten är dessutom utrustad en drivlina som gör att den förutom att köra framåt och bakåt också kan rotera kring sin egen axel (diffdrive). Även prissättningen är attraktiv. 

– Både när det gäller inköp och ägande handlar det om kostnader som är kanske de lägsta på marknaden, säger Micael Amandusson.

Faktorer som drar ner kostnaderna är – förutom att den är energieffektiv – att KUKA har satsat på en modulär design för robotarna, där de olika modellerna i hög utsträckning delar komponenter.

– Det både håller nere priserna och ökar också tillgängligheten till reservdelar, säger Micael Amandusson.

Även den induktiva laddningen, som gör att roboten kan ladda medan den exempelvis står och lastar, håller nere kostnaderna: eftersom KMP 600P kan hålla sig högt laddad hela tiden förlängs livstiden med upp till 60 procent, vilket även är bra ur hållbarhetssynpunkt.

Säkerhet är ett annat starkt kort. KMP 600P är certifierad enligt CE- och UL-krav och håller IP54. När det gäller underhållet har KUKA haft enkelhet som ett ledord. Serviceluckor och liknande är lätt åtkomliga, vilket även håller nere tidsåtgången för underhållet.

Enkelhet går även igen i handhavandet. KUKA:s mjukvaror blir allt lättare att använda och avancerade programmeringskunskaper behövs inte för att snabbt sätta KMP 600 i arbete.

Roboten är också VDA-5050 kompatibel vilket gör att den lätt kan passa in i olika system för robotplattformar. 
– Över huvud taget är det här en smart och kompakt maskin som passar i en rad olika sammanhang, allt från lagerhantering till att synka med monteringslinor. Eller bara transportera gods från punkt A till punkt B, säger Micael Amandusson.

 

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Sänd till en kollega

0.078