23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Köttets ursprung i menyn kan bli obligatoriskt

Kravet att restauranger ska kunna informera om var köttet kommer från kan bli verklighet redan nu i höst.

På uppdrag av regeringen har Livsmedelsverket tagit fram ett förslag på föreskrifter som innebär att restauranger måste kunna informera om ursprungsland för kött från nöt, gris, får, get och fjäderfä. Informationen om ursprung kommer då behöva finnas direkt i menyerna eller ges muntligt, direkt eller på begäran.

Status nu är att förslaget har skickats till EU-kommissionen och övriga medlemsstater för eventuella synpunkter. 
– Vi kan inte säga när processen kommer att vara klar, men ambitionen är att föreskrifterna ska kunna beslutas under hösten, säger chefsjurist Elin Häggqvist, Livsmedelsverket.

Snart kan det alltså vara obligatoriskt att informera om var köttet kommer från, även på restaurang. Många restauranger är i framkant och informerar redan idag om köttets ursprung, i menyn eller muntligt. 

Är det viktigt att köttet är svenskt? Ja, så klart är det viktigt. Det bekräftas också av att 8 av 10 gäster vill veta var köttet kommer från. 3 av 4 kan också tänka sig att betala mer för svenskt kött jämfört med importerat. 

Läs mer om märkning på restaurang här.

Läs mer om svenskt kött här.

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se

Sänd till en kollega

0.062