Livsmedel som smakar gott
Smaknätverket från Food & Bio Cluster Denmark besökte Procudan för en nätverksdag om smak.
Procudan har i flera år varit en aktiv del av Smaknätverket, som samlar nyckelpersoner från livsmedelsindustrin med ett stort intresse för att utveckla välsmakande produkter.
- Smaknätverket ger oss möjlighet att dela med oss av våra erfarenheter och lära oss nya saker om hur man bäst utvecklar och marknadsför smaker. Målet är att skapa produkter som fångar konsumenternas intresse redan före första tuggan , säger Carsten L. Christensen, Account Manager på Procudan.
Dagens tema var livsmedelsförpackningar
Temat för dagen var livsmedelsförpackningar och hur förpackningar kan påverka smaken. Procudans produktchef för ostvax, Maja Duelund, höll den första presentationen, och det var ingen slump att Procudan var den perfekta värden för just det här temat.
- Vi stöttar våra kunder genom hela utvecklingsprocessen. Förutom att vi är djupt involverade i ingrediens- och receptkompositioner tillfrågas vi också ofta när förpackningen behöver optimeras och förbättras. Det gäller både när mina förpackningskollegor ger vägledning kring förpackningar och hållbarhet för ett brett spektrum av livsmedel och för ostvaxförpackningar. Hösten 2023 lanserade vi ProCera® Natural, ett 100 % naturligt ostvax som låter osten mogna och utvecklas på ett sätt som ni känner från våra traditionella ostvaxer, förklarar Carsten L. Christensen.
Efter lunch höll Marlene Grønbeck från Teknologisk Institut i Danmark ett föredrag om hur förpackningsvalet kan påverka smak och sensorisk uppfattning. Smaknätverket träffas fyra gånger om året och utforskar nya teman vid varje möte genom presentationer, provsmakningar och erfarenhetsutbyte - alltid med smaken i centrum.