23948sdkhjf

Viks gård i Södermanland nominerad till Årets Spjutspets

Verksamheten som startades för 30 år sedan har utvecklats och täcker flera olika områden
Kjell och Gunilla Jonsson tog över lantbruket på Viks gård utanför sörmländska Malmköping efter Kjells föräldrar för snart 30 år sedan. Idag har verksamheten utvecklats och företaget omfattar kött­produktion, sågverk, fastighets- och trädgårdsskötsel, hästfoder samt skogsentreprenad. Nu är de nominerade till Årets Spjutspets 2013.

Positiv utveckling
Viks gård har utvecklats från att vara ett mindre familjejordbruk till att bli ett landsbygdsföretag med flera olika inriktningar. Det var efter att ha köpt Bråhovda sågverk med tillhörande mark som allt tog fart. Idag är hela familjen engagerad i utvecklingen av de olika verksamhetsgrenarna. Sönerna Erik och Kent tar framförallt hand om fastighetsskötseln och skog- och trädgårdsverksamheten. Gunilla har huvudansvaret för djuren. Kjell sköter sågen och här finns framtidsplaner på att exportera virke till Holland. Dessutom vill familjen utveckla en byggvaruhandel i anslutning till sågverket.

Kjell och Gunilla Jonssons verksamhet präglas av noggrannhet och välgrundade beslut. De driver verksamheten på ett modernt sätt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.235