23948sdkhjf

Livsmedelsverket tvingar företag att återkalla

Livsmedelsverket kräver att Tallhöjdens kött och chark ska återkalla samtliga produkter
Livsmedelsverket kräver att företaget Tallhöjdens kött och chark AB återkallar samtliga produkter märkta "oxfilé Sverige fryst", levererade från företaget under perioden 120415 – 130415. Livsmedelsverket förbjuder även försäljning av de återkallade produkterna.

Brister i märkning
Livsmedelsverket vitesförelägger dessutom Tallhöjdens kött och chark på grund av att företaget inte har rutiner som redogör för hur företaget säljer och köper kött. Om bristerna kvarstår vid uppföljande kontroll utdöms vite. Vitesbeloppet är ännu ej fastställt.

Konsumenter som har köpt kött som är märkt svensk oxfilé från Tallhöjdens kött och chark ska vända sig till den butik där köttet köptes.

Felaktigt land och djurart
Genom en felaktig märkning har konsumenter lurats att tro att de köpt svenskt kött, medan det i själva verket visat sig vara av annat ursprung och i vissa fall även av annan djurart. Vid kontroller på företaget har företaget inte kunnat ta fram några dokument som bevisar att produkterna är de som det påstås på etiketterna. Mot bakgrund av detta samt vad som framkommit vid kontroller vid företaget beslutar Livsmedelsverket att Tallhöjdens kött och chark AB ska återkalla sina felmärkta produkter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078