23948sdkhjf

430 Axfood-butiker förbereder för mobila betalningar

Fujitsu har inlett arbetet med att byta ut 2500 betalterminaler i 430 av Axfoods butiker. Bland butikerna finns Hemköp, Willys, Axfood Snabbgross och Tempo.
Inom ramen av projektet innefattas även installation av teknik som gör det möjligt för butikernas kunder att betala med smartphone, bland annat genom Near Field Communication (NFC), enligt ett pressmeddelande.

– Det här är ett stort steg för svensk handel och vi är glada att Axfood ger oss förtroende att installera lösningar för framtidens betalningar i butik. Axfood har varit långt fram i utvecklingen sedan en tid tillbaka, vi ser deras beslut att satsa på tekniken som en kvittens på att det är nu mobilen som betalmedel blir verklighet, säger Lennart Mobäck, Retail Solutions, Fujitsu

Underlättar för personalen
För att underlätta för personalen i butik kommer Fujitsu utöver själva implementationsprojektet även att hjälpa Axfood med service och support.

– Fujitsu är vår huvudleverantör av IT-tjänster för vår butiksverksamhet och vi ser betydande fördelar i att Fujitsu nu hjälper oss att implementera den nya betalplattformen samtidigt som Fujitsu vartefter projektet fortskrider övertar service och support av den nya betalplattformen vilket frigör tid och resurser för vår butikspersonal, säger Jan Lindmark, CIO på Axfood.

Projektet beräknas vara avslutat i slutet av juni månad. Då kommer Axfoods kunder även att kunna betala med sin smartphone i majoriteten av Axfoods butiker. I dagsläget är det två olika smartphone-baserade betalningslösningar som erbjuds i butikerna, Seamless SEQR och Swedbanks BART.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109