Glutenfri bakmix ska förenkla hembakat
Kockens har lanserat ett nytt sortiment av bakmixer under varumärket Lailas. Det nya sortimentet består av tre produkter, en mix av söta bullar, en för frallor och en för cookies.
– Många upplever att de färdiga glutenfria produkterna har en torr och hård konsistens. Samtidigt tycker man att det är svårt att lyckas själv med det glutenfria baket, degarna blir lätt kladdiga, säger Josefin Sohl, Produktchef för Lailas, i en kommentar.
Bakmixern har tagits fram i samarbete med Svenska Celiakiförbundets panel.
– Panelen har fått tycka till om både smakvarianter och design. De har även prov bakat recepten innan lanseringen. Allt för att vi ska vara säkra på att produkterna vi tagit fram verkligen är enkla att baka, att de funkar i olika ugnar – och inte minst, har rätt smak och konsistens, säger Josefin.
Lailas nya bakmixer
Gyllene frallor - Härligt mjuka och luftiga frallor som kan varieras med olika fröer som topping.
Söta bullar - Ger en smidig deg som passar perfekt till kanelbullar, saffransbullar eller semlor.
Sega cookies - Krispiga kakor som är härligt sega inuti. Kan smaksättas med till exempel choklad eller nötter.