23948sdkhjf

Blossa lanserar glöggöl – ”knasigt för vissa”

Det dyker upp många olika drycker inför jul med olika smakkombinationer. Nu har den för många tillsynes omöjliga kombinationen glögg och öl också blivit verklighet.

Hallon är en vanlig smak på så kallad suröl och är dessutom en huvudingrediens i årets årgångsglögg från Blossa. Glöggproducenten, som varje år lanserar en årgångsglögg, vände sig till ölbryggeriet Pangpang Brewery för att ta fram det som man kanske kan kalla glöggöl.

– Kanske kan samarbetet verka knasigt för vissa, men resultatet är en otroligt läskande öl och en riktig smakupplevelse, säger Emelie Eriksson, varumärkeschef på Blossa.

Pangpang, som är kända för sina IPO:r, lagrade stouts och suröl, antog utmaningen.

– Det kändes spännande att se hur Blossas glöggkryddor skulle te sig i en annan typ av produkt, och smakkombinationen glögg och öl kändes lika oväntad som lockande, säger Fredrik Tunedal, som är bryggmästare på Pangpang Brewery.

Ölet Glögg sour är en bärig och lite salt suröl med smak av hallon, humle och klassiska glöggkryddor. 

Den kommer i en 33 cl burk med en alkoholhalt på 5 procent och finns i Systembolagets beställningssortiment samt på Pangpang Festaurang vid Hornstull i Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081