23948sdkhjf

Djupfrysningsbyrån bildar ny branschorganisation

”Föreningen för fryst och kyld mat” – så heter Djupfrysningsbyråns nya organisation.
Den 1 januari 2014 blir Djupfrysningsbyrån ”Föreningen för Fryst och Kyld Mat”. Tanken är att föreningen ska bli ett kunskaps- och kompetenscenter kring kyld och fryst mat, skriver organisationen på sin hemsida.

- När vi analyserade Djupfrysningsbyråns arbete blev det tydligt att vi redan till viss del hanterar intressefrågor som rör kyld mat vid sidan av vårt fokus på fryst. Vi insåg också att många frågor förenar kylt och fryst. Allt fler företag arbetar dessutom med både kylda och frysta livsmedel. Därför har vi beslutat att ta ett helhetsgrepp och skapar nu en tydlig struktur inom organisationen. Vi kommer att bilda olika enheter/råd för att tydligt avgränsa och fördela arbetsuppgifterna. Vår ambition är att öka erbjudandet för våra befintliga medlemmar samtidigt som vi bjuder in fler företag till medlemskretsen, säger Henrik Julin, Djupfrysningsbyråns ordförande.

Erbjuder heltäckande kunskaps- och kompetensbas
Med organisationen vill Henrik Julin möta en efterfrågan på kunskap- och kompetenscenter för kyld och fryst mat som länge funnits hos medlemmarna.

- Vi kommer att kunna erbjuda en heltäckande kunskaps- och kompetensbas kring de frågor vi ska jobba med och medlemmarna får större nytta genom detta, till samma kostnad. Dessutom ger ökade resurser från fler medlemmar möjligheten att ytterligare vässa den befintliga servicen på sikt.

Tre råd
Föreningen för fryst och kyld mat kommer att ha tre råd som ska driva olika frågor: Frysrådet, Kylrådet samt Rådet för varuflöde och kvalitet. Vid sidan av dessa finns även Fisk- och Skaldjursrådet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.945