Korshags ingår samarbete med stor laxodlare
Korshags Food kommer i höst att nylansera varumärket för stärka som premiumvarumärket inom blå mat. Detta ska göras tillsammans med norska Salmon Evolutions landbaserade laxodlingar. Det framgår av ett pressmeddelande.
– Korshags vision är att förändra synen på havsmat och göra den enklare, mer tillgänglig och
godare samtidigt som vi aldrig kompromissar med vår tro på sunda hav och genuint hantverk,
kommenterar Jörgen Bergqvist, koncernchef Ocean Collective och verkställande styrelseordförande för
Korshags Food.
Enligt pressmeddelandet är Salmon Evolution produktionsmetoder fria från havslöss och antibiotika.
– Att validera vårt koncept på en nyckelmarknad som Sverige, känd för sitt starka fokus på
hållbarhet, och samarbeta med en ledande partner som Korshags stämmer perfekt överens
med våra strategiska planer, konstaterar Odd Frode Roaldsnes, marknadschef på Salmon
Evolution.