23948sdkhjf

Chokladgigant vill köpa Pringles ägare i 315-miljardersaffär

Chokladjätten Mars nära ett bud på Pringles och resten av snacksverksamheten som tidigare ingick i Kellogg's och som nu samlats i bolaget Kellanova.

Chokladjätten Mars är mycket nära att köpa Kellonova, som bland annat äger chipsmärket Pringles, uppger bland annat Reuters. Det skulle i så fall handla om en affär på motsvarande runt 315 miljarder svenska kronor.

Med kända varumärken som M&M, Twix och Snickers i familjen är Mars en gigant i chokladsnacksbranschen. Enligt Reuters, som var först med att berätta om att Mars börjat intressera sig för Kellanova, kommer den familjeägda chokladjätten att erbjuda 83,50 per aktie i en kontant affär som väntas presenteras inom kort. Det innebär en värdering av Kellanova på nästan 30 miljarder dollar, motsvarande cirka 315 miljarder svenska kronor.

Affären skulle bli den största hittills för Mars som 2008 köpte Wrigley för 23 miljarder dollar.  

Kellanova bildades när Kellogg's, mest känt för sina frukostflingor, delades upp i höstas. Flingorna knoppades av i bolaget WK Kellogg medan verksamheten inom snacks, som bland annat inkluderar varumärken som Pringles, Cheese-It och Pop-Tarts, samlades i Kellanova.

Intresset för uppköp inom den förpackade livsmedelsbranschen har ökat i takt med att bolagen sett behov av att skala upp verksamheterna för att lättare kunna hantera prisinflation och minskad efterfrågan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079