23948sdkhjf

Starkt resultat av Lantmännen som fortsätter investera

Förvärvet av Scan boostar siffrorna.

Lantmännen ökade omsättningen och visade sitt näst starkaste tertialresultat någonsin.

Lantmännen ökade omsättningen i det andra tertialet, maj-augusti, med 7,3 procent till 23,2 miljarder kronor. Siffrorna gynnas av matbjässens förvärv av köttproducenten Scan. Den organiska tillväxten var -5,5 procent.

Det justerade resultatet var 1 116 miljoner kronor. Det är det nästa högsta resultatet under ett tertial någonsin. Lantmännen redovisar ett högre resultat i divisionerna Lantbruk och Livsmedel men något lägre resultat i affärsområde Swecon och betydligt lägre resultat i division Energi, vilket till stor del är på grund av lägre etanolpris.

Integrationen av Scan har hittills genomförts på ett bra sätt och affären levererar som planerat, enligt Lantmännen.

– Våra investeringar i den svenska infrastrukturen för livsmedelsproduktion fortsätter. Under tertialet beslutades att investera 1,2 miljarder kronor i produktion av växtbaserat protein från ärtor och åkerbönor. Det finns en globalt ökande efterfrågan på växtbaserade proteiner som livsmedelsingrediens, och den här investeringen innebär nya odlingsmöjligheter för svenska lantbrukare – och skapar förutsättningar för ökad svensk livsmedelsproduktion och livsmedelsexport, säger Magnus Kagevik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078