KLS bygger om för 150 miljoner – kapaciteten ökar 30 procent
KLS bedriver slakt, styckning samt beredning, förädling och paketering av kött i anläggningen i Dalsjöfors. Nu ska anläggningen både byggas om och ut för 152 miljoner kronor. En investering som ska öka kapaciteten med 30 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.
– Det här är en investering för att framtidssäkra vår produktion i Dalsjöfors. Vi gör denna investering för att trygga svensk primärproduktion i området och stärka konkurrenskraften för svensk animalieproduktion som helhet, kommenterar Viktor Tornberg, vd på KLS.
Redan i slutet på oktober påbörjas bygget och anläggningen ska, när den står klar under våren 2026, vara utökad med cirka 3 000 kvadratmeter. Syftet är öka beredning, expedition och personalytor samt ge möjlighet för automation.
– Tack vare denna satsning kommer vi stärka effektiviteten i Dalsjöfors ytterligare. Det är en del av vårt långsiktiga arbete för att förstärka vår position som marknadsledande leverantör av produkter med svenskt kött, säger Viktor Tornberg.