23948sdkhjf

Novax köper ännu en ingredienstillverkare

Tillskottet av brittiska MSK Ingredients ska stärka Ingå Groups fokus på framtidens mat.

Efter köpen av brittiska bolaget Ulrick & Short och franska Louis Francois fylls Axel Johnsons investeringsbolag Novax ingrediensportfölj på med ännu ett brittiskt köp, MSK Ingredients. Med förvärvet bygger Novax vidare på Ingå Group, vars mål är att skapa en ledande europeisk grupp av ingrediensutvecklare med fokus på hållbarhet och innovation. Det framgår av ett pressmeddelande.

MSK Ingredients framställer ingredienser som förbättrar textur, smak och presentation inom restaurang, bageri och småskalig matproduktion.

– Med förvärvet av MSK tar vi nästa steg i byggandet av en ledande europeisk ingrediensgrupp byggd för framtidens matindustri. Ingrediensutvecklare har stort inflytande över både produktframtagning och tillverkning hos matproducenter och har därför en avgörande roll i omställningen mot hållbar, hälsosam mat, kommenterar Pär Warnström, ansvarig för framtidens mat på Novax.

Enligt pressmeddelandet är marknaden för specialingredienser en mångmiljardindustri, men är fortfarande relativt fragmenterad, särskilt i Europa.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.046