Apetit fryser in snabbt för bättre smak
Apetit fryser in inom två timmar för att bevara smaken bättre. Siktar på att etablera sig komersiellt i Sverige med nya tekniken.
Apetit ärtor odlar på lokala finska gårdar och ska nu etablera sig komersiellt även i Sverige. Foto: Apetit
Livsmedelsföretaget Apetit bevarar smaken bättre med snabb infrysning av sina finska ärtor. Genom att ha gårdarna nära förädlingsanläggningarna kan de försäkra sig om att ärtorna alltid fryses in inom två timmar efter skörd. På så sätt behåller ärtorna sin färskhet.
Företaget har länge odlat på lokala gårdar i Finland och nu siktar de på att även etablera sig komersiellt på den svenska marknaden.
– Ju snabbare vi fryser in, desto mer smak och näringsämnen bevaras. Om anläggningen inte är redo att ta emot skörden inväntar skördeteamet klartecken innan ärtorna skördas, det är så vi kan garantera den höga kvaliteten, säger Mats Markgren, vd på Apetit Sverige i en kommentar.