Patrik Fredriksson blev Årets Konditor 2013
Patrik Fredriksson från Göteborg vinnare i Årets Konditor 2013.
Arrangeras för att lyfta hantverk
Det är Sveriges bagare & konditorer som står bakom den prestigefyllda tävlingen där Sveriges fem bästa konditorer gör upp om den eftersträvansvärda titeln Årets Konditor – tillika svensk mästare i konditori. Tävlingen arrangeras för att ytterligare lyfta det hantverk som dagligen sker på landets alla konditorier och för att ytterligare stimulera utvecklingen och kreativiteten inom branschen. Temat för årets upplaga av tävlingen var ”Småskalighet”. Finalisterna skulle skapa en våningstårta med minst tre våningar, två olika praliner i 25 exemplar (varav en handdoppad) samt tre olika sorters söta tapas/minibakelser med förutbestämda smakriktningar.
Belönas med stipendium
Både bakverken och arbetet under tävlingen bedömdes av en metodjury och en smakjury. Efter juryns överläggning tilldelades Patrik Fredriksson den ärofulla titeln Årets Konditor och svensk mästare i konditori och belönades med ett stipendium på 40 000 kronor.
– Det här känns helt fantastiskt! Det är hedrande att få mäta sig med Sveriges konditorelit på det här sättet. De här dagarna har verkligen allt klaffat. All träning och den detaljerade tidsplaneringen visade sig ge resultat, säger Patrik Fredriksson, vinnare i Årets Konditor 2013 i ett pressmeddelande.
På andra plats kom Lina Östberg, 24 år, från Borgholm, på tredje plats kom Disa Molin, 27 år, från Uppsala. Fyra och femma kom Lina Olsén, 26 år, från Ekeby, respektive Didrik Persson, 22 år, från Sjöbo.