Mer svenskt kött på Lidl
Lidl satsar på mer svenskt kött i sina butiker.
– För oss är det viktigt att stödja svensk livsmedelsproduktion. Vi har också märkt av en stor efterfrågan av svenskt kött och har därför jobbat hårt för att utveckla sortimentet. Sedan lanseringen av vårt svenska varumärke Svea Lantkött hösten 2012 har vi tagit in över 20 svenska artiklar. Det här är bara början och vi utvecklar ständigt vårt sortiment. Alla som vill stötta svenska köttproducenter är mycket välkomna att handla i våra butiker, säger Martin Severin, inköpare av kött på Lidl i ett pressmeddelande.
KRAV-märkt svensk ekologisk nötfärs
I dagsläget kommer Lidls svenska kött bland annat från Dalsjöfors kött, Höglandskött, Fåddman och Skövde slakteri. En nyhet är att Lidl säljer KRAV-märkt svensk ekologisk nötfärs till ett konkurrenskraftigt pris. Leverantör är Skövde slakteri.
– Våra kunder efterfrågar mer ekologiska varor och den ekologiska nötfärsen har varit mycket efterlängtad. Detta är en del i vår satsning av ett större ekologiskt sortiment, säger Katarina Rosenqvist, CSR-ansvarig på Lidl.
Lidl jobbar kontinuerligt för att utveckla sitt svenska köttsortiment. I dagsläget finns ett 20-tal produkter. Lidl har även charkuterier med svensk köttråvara som till exempel köttbullar, rökt- och kokt skinka, grillkorv och leverpastej från Lidls egna varumärken Enebacken och Guldgrytan.
– Köttet kommer från utvalda leverantörer som uppfyller våra högt ställda krav på kvalitet och djuromsorg. Vi säljer endast kött som levererats av anläggningar med certifiering enligt BRC, IFS eller FSSC 22000, standard för livsmedelssäkerhet. Produkterna kan också spåras till tid och plats för tillverkningen, säger Martin Severin, inköpare av kött.
Allt svenskt kött på Lidl är tydligt märkt med Svenskt kött-märket. Det innebär att produkterna kommer från djur som är födda, uppfödda, slaktade och styckade i Sverige. Produkten är också tillverkad och förpackad i Sverige.