Kulla Lamm prisas
Kulla Lamm är årets vinnare av Ung Växtkraft.
Idag drivs lammproduktion med tillhörande gårdsbutik på Kulla Lamm. Fåren slaktas på ett mindre slakteri i närheten. Därefter styckas köttet på gården och i gårdsbutiken säljs sedan både kött, ull och skinn.
Otto Ramsay och Anna Andersson har också satsat på en restaurang, Rut på skäret vid Höganäs, där de lagar och säljer mat som är tillagad av gårdens råvaror.
Juryns motivering
Otto Ramsay tar tillvara och förädlar sin lammproduktion utifrån de förutsättningar som ges på den egna gården och i trakten. På ett strategiskt sätt utvecklar han steg för steg sin verksamhet hela vägen från jord till bord. Smakfullt och samtidigt målinriktat paketerar och presenterar han sin verksamhet för allmänheten och synliggör därmed också de mervärden som det svenska lantbruket ger.
Tävlingen Ung Växtkraft är instiftat av Länsförsäkringar och genomförs i samarbete med LRF Ungdomen.