23948sdkhjf

Svenskt fika gör succé i New York

Kanelbullar, semlor och hallongrottor. Det är framgångsreceptet för svenska cafékedjan FIKA som snabbt expanderar i New York.
I september 2006 öppnade FIKA sin första butik på Manhattans 58th street i New York. Grundaren Lars Åkerlunds idé är att erbjuda världsstaden den svenska fikatraditionen, med typiska svenska bakverk.

Expansion under 2014
Och kanelbullar, hallongrottor, prinsesstårtor med mera verkar gå hem hos amerikanerna. Så mycket så att cafékedjan under 2014 kommer att gå från sex till tjugo enheter, skriver helahelsingland.se. Bland annat kommer företaget få en ny butik i World Trade Center och öppningen av egna byggnaden Fika Tower ska ge möjlighet att även hålla matlagningskurser och events.

Helahelsingland.se har intervjuat Maria Östberg som arbetar som konditor på företaget. Hon berättar om ett bolag där den svenska traditionen är i fokus och en viktig del i företagsidentiteten. Bland annat är en majoritet av de anställda från Sverige.

– Vi kallar oss Fikafamiljen. Vi firar till och med jul ihop. Vi har alla lämnat allt för att komma hit, det ger en otrolig sammanhållning, säger hon till tidningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062