23948sdkhjf

Nordisk tång vann Local EAT Award

Under våren har Local EAT Award letat efter Skandinaviens bästa lösningar för hälsosam och hållbar mat. Vinnaren blev norska Fremtidens Mat som utvecklar och säljer produkter gjord av nordisk tång.
Fremtidens Mat fick ta emot priset under måndagen på konferensen EAT Stockholm Food Forum.

– Att vinna Local EAT Award är helt fantastiskt och vi hoppas självklart att segern kommer att bidra till att öka intresset för tångens många positiva egenskaper. Tång är en hållbar resurs och en ovanligt näringsrik matvara som är enkel att använda och det utan att påverka miljön negativt. Det är därför som vi hävdar att tång är ett viktigt bidrag till en mer hållbar matindustri, säger Zoe Christiansen grundare av Fremtidens Mat, i ett pressmeddelande.

Regionala svenska vinnare:
Gårdsnära, Jämtland
Lilla Bjers, Gotland
Beat for Progress, Västra Götaland
Marmeladmakeriet, Skåne
Kostenheten, region Storsverige.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063