Satsar på matkoncept i ny stadsdel
När nya stadsdelen i Norra Sigtuna växer fram kommer fokus, efter medborgarnas önskan, att ligga på att bygga en samlingsplats för närproducerad mat.
– Vi har fokuserat på det som stod högst upp på Sigtunabornas priolista när omkring 500 invånare under ett år har fått agera stadsplanerare: Det blir en butik som erbjuder ett brett utbud av upplevelser, som bageri, manuell kött- och fiskdisk, café, restaurang och ett växthus, och en modern saluhall med sociala rum för att mötas, säger Kim Hultén, projektchef på NCC Boende, i ett pressmeddelande.
Förhoppningen är att det nya konceptet ska sträcka sig längre än en vanlig livsmedelsaffär.
– Butikskonceptet lyfter fram småskaligheten, med manuella diskar, personlig service, kunnig personal och egen- och närproducerad mat. Här ska kunderna både kunna köpa hem mat och njuta av den direkt på platsen. Vi samarbetar med Bergendahls Food och deras unika butikskoncept M. A. T., säger Olle Forsberg, regionchef på NCC Property Development .