23948sdkhjf

Nytt microbryggeri i Svartbyn

Det nystartade Tjers Bryggeri, som drivs av Frida Andersson, lanserar sin första öl till påsk.
Frida Andersson är utbildad till sommelier på Grythyttan och har arbetat inom restaurangbranschen och på Systembolaget i Stockholm. Efter flera år i södra Sverige valde Frida att återvända till sin hemort och starta microbryggeriet Tjers i en gammal nedlagd fabrik.

– Det känns riktigt kul att plocka upp den gamla bryggartraditionen i Svartbyn, där bryggeriet ligger. Och det känns nästan overkligt att jag får möjlighet att använda mina kunskaper om dryck här på hemmaplan, säger Frida Andersson i ett pressmeddelande.

Lagom till påsk lanserar Tjers Bryggeri sina första öl: en IPA, en stout och en pale ale. Produktionen ligger i dagsläget på cirka 1000 flaskor per vecka.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093