Eskilstuna KRAV-cerifierar kök
Totalt handlar det om ett 80-tal kök där det varje dag lagas runt 20 000 portioner mat.
– Vår matkonsumtion ska inte inverka negativt eller göra skada på andra människor, eller andras livsmiljö, säger Karin Lundell, projektledare för certifieringen i Eskilstuna kommun, i ett pressmeddelande.
Restauranger kan certifieras med ett, två eller tre KRAV-märken för att visa gästen hur stor del av restaurangens mat som är tillagad med KRAV-godkända råvaror:
• Ett märke: minst 25 procent KRAV-godkända produkter eller 15 procent KRAV-godkända livsmedel
• Två märken: minst 50 procent KRAV-godkända produkter
• Tre märken = minst 90 procent KRAV-godkända produkter
– För Eskilstunas kommuninvånare innebär detta att skattepengar går till en verksamhet som bidrar till utveckling på ett hållbart sätt och att våra livsmedelsinköp och våra verksamheter inte tär på jordens resurser, säger Karin Lundell.
Idag har cirka 800 kök runt om i landet en KRAV-certifiering.