23948sdkhjf

Uppmärksammar miljösatsning med gurköl

Sigtuna Brygghus har under de senaste åren gjort stora satsningar för att kunna brygga öl på ett så miljövänligt sätt så möjligt.
– Vi använder oss av el från vind- och vattenkraft samt, så långt det går, av ekologiska råvaror i våra brygder, säger Marcus Frirari, brand manager på Sigtuna Brygghus, till Food Supply.

I linje med bryggeriets gröna fokus, utlyser de nu en tävling där Sveriges största gurka ska koras. Den vinnande gurkodlaren får sedan vara med i tillverkningen av Sigtunas stundande specialöl.

Enligt Marcus Frirari är det i nuläget oklart vilken typ av öl som kommer få smaken av den avlånga grönsaken, men också var i bryggprocessen gurka kommer att tillsättas.

– Antingen så tillsätts den samtidigt som humlet, eller så tillsätter vi gurkjuice efteråt. Vi är inte helt på det klara med hur vi ska gå tillväga, men det är en process som just nu pågår i företaget, säger han.

Planen är att i september ha tagit fram gurkölet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062