23948sdkhjf

Bageri satsar på bryggerisamarbete

"Det är mycket möjligt att vi kommer att behöva anställa fler".
Stockholmsbageriet Bröd & Salt inleder samarbete med Åbro Bryggeri och lanserar ett ölbrödet Bryggmästarens bröd.

– Vi får in tunnor med vört till vårt bageri som vi använder i det här surdegsbrödet, säger Michel Mourad, vd på Bröd & Salt, till Food Supply.

Åbro Bryggeris bryggmästare Lennarth Anemyr har tillsammans med bagarmästare Oleg Khan på bageri Bröd & Salt tagit fram receptet.

– Åbro kontaktade oss med idén och sedan har vi tillsammans jobbat fram en produkt som vi precis börjat sälja, säger Michel Mourad.

Om brödet kommer att ingå i bageriets standardsortiment är i nuläget oklart.

– Det är helt nytt, vi testar det här ett tag till att börja med.

Bröd & Salt har redan tagit in en extra bagare som ska fokusera på samarbetet med bryggeriet.

– Det är mycket möjligt att vi kommer att behöva anställa fler om det här brödet bli en succé, säger han.

Vörtbröd förknippas hos många med julen, men enligt Michel Mourad är Bryggmästarens Bröd ett bakverk som ska fungera året runt. Brödet, som är strösslat med havssalt, är bakat på surdeg och har en naturlig sötma från aprikos och citron och säljs på alla Bröd & Salts butiker samt utvalda Hemköp- och Ica-butiker i Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.129