23948sdkhjf

Konsum Värmland tjuvstartade prissänkning

I dag meddelade Coop generella prissänkningar. Men hos nedläggningsdrabbade Konsum Värmland är priserna redan lägre.
— Vi påbörjade sänkningen successivt för två veckor sedan, säger Konsum Värmlands informationschef Klas Olsson, till Nya Wermlands-Tidningen, NWT.

Som helhet gjorde Coop en förlust på -277 miljoner kronor under 2014. För Konsum Värmland blev det illröda -60 miljoner, vilket föranledde förra veckans besked om att fyra värmländska butiker tvingas lägga ned.

Prissänkningen, som enligt Coop ska gälla "tusentals" varor och ligga på runt 5 procent, inleds under måndagen. Syftet till sänkningen, som vd Sonat Burman-Olsson också kommenterade i ett pressmeddelande tidigare under dagen, "att attrahera kunder och vända till vinst 2017".

Samma princip, att plocka marknadsandelar och få fart på lönsamheten, gäller också för de butiker som, åtminstone hittills, lyckats räddas kvar i Värmland.

– De billigare priserna gäller rakt över dagligvarusortimentet med sänkningar på vissa enskilda produkter med 5 procent och på andra med 10-15 procent, säger han till NWT.

För tidningen aviserar Klas Olsson nyinvesteringar för de sju av elva butiker som Coop i våras utpekade som avvecklingshotade.

Läs också: Konsum Värmland bommar igen butiker

Läs också: Coop byter skepnad — för miljardbelopp
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094