Estrella lanserar ekochips
Men dåligt försommarväder gör chipspåsarna få.
Färskpotatisen odlas på Per-Johan Påhlstorps ekologiska gård utanför Sjöbo för leverans till Estrellas chipsfabrik i Göteborg. Hur stor skörden på de 4,5 hektar som ska skördas blir är ännu osäkert, vilket naturligtvis påverkar antalet chipspåsar.
— Jag har precis kört de första 50 metrarna och det är spännande, men jag har svårt att säga vad skörden blir. Kanske 25 ton per hektar, säger Per-Johan Påhlstorp, i ett pressmeddelande.
Som Food Supply skrivit om tidigare ökar efterfrågan på svenskodlade ekologiska livsmedel dramatiskt.
— Efterfrågan är enorm och vi hade såklart helst velat producera en större mängd. Nu gjorde vädrets makter att det blev en liten skörd som endast räcker till ett begränsat antal påsar. Vi är dock stolta över att äntligen kunna erbjuda marknaden svenskodlade ekologiska Krav-märkta chips, säger Carina Hanson, vd på Estrella i en kommentar.