23948sdkhjf

Arla värvar amerikansk ekonomidirektör

Det blir Natalie Knight, nu på Adidas, som tar över som koncernekonomidirektör efter Frederik Lotz.
— Natalie har goda meriter när det gäller Performance Management i ett globalt företag för snabbrörliga konsumentvaror. Hon är stark inom ledarskap, kommunikation och Investor Relations. Jag ser fram emot att välkomna Natalie till Arla, säger Arla Foods koncernchef Peder Tuborgh i ett pressmeddelande.

Hon tillträder i januari 2016 då hon också tar plats i koncernledningen. I dag är hon senior vice president finans på tyska sportjätten Adidas.

– Jag är mycket glad över att få bli en del av ett så uppskattat företag och dess ledningsgrupp. Jag ser fram mot att kunna bidra med min erfarenhet av att arbeta med ledande varumärken till Arla, som har sådana tillväxtambitioner för sina varumärken, säger Natalie Knight, i en kommentar.

Natalie Knight kommer ursprungligen från Seattle, USA, men har bott i Tyskland sedan 1992. Till Adidas kom hon 1999 och där har hon bland annat varit ansvarig för investerarrelationer samt fusioner och förvärv och ekonomichef på Adidas största dotterbolag, Adidas North America.

På Arla kommer hon också ha globalt ansvar för IT-frågor.

Natalie Knight ersätter Frederik Lotz som i somras lämnade Arla Foods för att bli koncernekonomidirektör på den nederländska detaljhandelskedjan Action B.V.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079