23948sdkhjf

Mackmyra släpper whisky med hårdrockare

Men frontmannen har övergått till vodka.
Det svenska destilleriet Mackmyra lanserar en bourboninfluerad whisky i samarbete med den kända heavy-metalgruppen Motörhead.

Detta trots att Motörhead frontman Lemmy Kilmister så sent som i augusti, i ett omskrivet beslut, övergick från whisky och Coca-Cola till vodka och apelsinjuice. Enligt egen utsago av hälsoskäl.

I samband med whisky-släppet visar han dock en förlåtande attityd till den forna favoritdrycken.

— Livet är mindre smärtsamt med Motörhead Whisky. Jag kan tänka mig att smaka på den då och då, säger han enligt pressmeddelandet.

Marknadsföringen av whiskyn, som kort och gott heter Motörhead Whisky, sker i samarbete med marknadsföringsföretaget Brand for Fans.

— Motörhead är legender, och det har varit ett hårt jobb att hitta rätt stil och typ av whisky för de att gå i god för. Mackmyra producerar svensk whisky i absolut världsklass, och den rika bourbontonen i Motörhead Whisky vittnar om vilken fantastisk blender Angela D’Orazio är. Bandet har provat av fat och blandningar, och har hittat en mjuk whisky med kaxig attityd att släppa, säger Sari Wilhelm, delägare på Brand for Fans, i en kommentar.

Motörhead Whisky släpps 1 oktober. Och den kostar naturligtvis 666 kronor, en siffra som är ikonisk inom hårdrockskulturen och som går under namnet "the number of the beast".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062