23948sdkhjf

Damstahl släpper bok om livsmedelshygien

"Vi hoppas att den ska bli ett nytt standardverk", säger Damstahls vd Peter Sjödahl.
I veckan släpper Damstahl Sverige, som är grossist inom rostfritt stål, boken "Rostfritt stål för hygienisk utrustning inom food/pharma”.

— En bärande del av vår strategi är att vi är experter på rostfritt stål. Enligt vår senaste kundundersökning anser hela 80 procent av våra kunder att vi på Damstahl är det ledande företaget när det gäller kunskap om rostfritt stål. Det ska vi bygga vidare på, säger Peter Sjödahl, vd på Damstahl Sverige till Food Supply.

Enligt Damstahl är syftet med boken sprida kunskap som ger säker produktion av livsmedel, vilket i sin tur kan bidra till att förebygga händelser som det allvarliga utbrottet av listeria i Danmark förra året.

Boken behandlar hur anläggningsdesign, val av rostfritt, koll på ytbehandlingen och säkrad hygien minskar risken för att oönskade bakterier växer till.

– Boken är vårt bidrag till en säkrare livsmedels- och läkemedelsproduktion. Här finns både teoretisk kunskap och handfasta råd för att skapa optimal hygien och vi hoppas den ska bli ett nytt standardverk, säger Peter Sjödahl.

Författare är expertduo från Damstahl, Claus Qvist Jessen och Erik-Ole Jensen.

— Ingen kedja är starkare än sin svagaste länk och ambitionen med den här boken är att utbilda medarbetare inom food och pharma, hur man gör rätt i alla led. Rostfritt stål har en unik renhet och hygienisk kvalitet som gör materialet till det självklara valet inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Men det gäller att ha kunskap om alla fallgropar från konstruktion till rengöring, säger Claus Qvist Jessen, i en kommentar.

Boken ges ut på svenska, danska och engelska.

— Vi tror på värdet av att sprida kunskap till våra kunder i Norden och i Europa. Har man två internationella experter som Claus Qvist Jessen och Erik-Ole Jensen bland medarbetarna är det en plikt att låta dem sprida sina kunskaper i ett större sammanhang. Vi hoppas att den nya boken ska bidra till ännu säkrare livsmedels- och läkemedelsproduktion. Här finns svaren på alla frågor, säger Mikael Sthaalros, vd på Damstahl Group, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078