23948sdkhjf

Kaffet får ny dag

Kaffets dag flyttas till 1 oktober. I år samordnas även kampanj till förmån för flyktingar.
Sedan 2012 har den 29 september uppmärksammats som Kaffets dag. Men från och med i år flyttar instiftaren, den svenska grenen av Speciality Coffee Association of Europe, SCAE, dagen till 1 oktober.

Enligt John Dester, talesperson för svenska SCAE, beror detta på att det svenska kapitlet vill fira huvudföreningens Internationalcoffeeday, vilken infaller 1 oktober.

— Detta efter direktiv om hur vi skall jobba närmare huvudföreningen och då 29 september är mer förknippat till amerikanska SCAA:s National Coffee Day. Det kan uppfattas rörigt med två datum men vi vill som sagt samordna våra egna datum inom Europa, säger John Dester, som till vardags är barista på Johan & Nyström, till Food Supply.

Under årets kaffedag kommer SCAE att lyfta fram gräsrotsinitiativet Barista Aid, som skapar uppmärksamhet kring den pågående flyktingkatastrofen. De som ställer upp i kampanjen donerar också alla intäkter under dagen, pengar som går direkt till UNHCR eller Röda Korset.

— Meningen är att vi som specialkaffeindustri skal stötta människor på flykt med lite av vår och våra gästers tid och välvilja. Alla är fria att delta i Barista Aid-kampanjen och därmed använda materialet mot att man följer några grundläggande riktlinjer, säger John Dester, vars Johan & Nyström varit pådrivande för kampanjen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078