23948sdkhjf

Lantmännen fördubblar resultatet

Går från 437 miljoner till 908 miljoner till augusti, jämfört med 2014. Förvärv boostar vinsten.
Samtliga av Lantmännens fem affärsområden förbättrade resultaten under årets första åtta månader jämfört med samma period 2014.

— Lantmännens resultat under årets åtta första månader har kraftigt förbättrats och vi har fördubblat vårt resultat. 2015 har hittills varit ett väldigt bra år för Lantmännen och vi har genomfört flera stora och strategiskt viktiga affärer som stärker vår position för framtiden, och jag ser fram emot att fortsätta utveckla våra affärer, säger Lantmännens vd och koncernchef Per Olof Nyman, i ett pressmeddelande.

Livsmedelsdivisionen har varit en ljuspunkt hittills under året och resultatet har ökat från 364 miljoner kronor till 514 miljoner kronor. Förbättringen tillskrivs i synnerhet det brödtillverkande dotterbolaget Unibakes internationella framgångar samt ett resultatbidrag från bagerikoncernen Vaasan, som inlemmades i Lantmännen i juni 2015.

I Lantmännens åttamånadersrapport nämns också investeringar i Strängnäs valskvart och pannkaksproduktionen i Laholm som viktiga för att skapa värde i spannmålskedjan.

Råg beskrivs som ett prioriterat område.

— En del i arbetet är att utveckla en ny och tydligare strategi för råg och rågprodukter för Lantmännen. Ett annat centralt område för framtiden är att ytterligare förstärka och fokusera vårt innovationsarbete, inte minst för att snabbare gå från forskning till affär.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094